Vinavl

Vi begyndte at dyrke vindruer og lave frugtvin i 1972.

Men først i 1999 begyndte vi at dyrke druer specielt for at lave vin af dem, og vi lærte, at den gamle frugtvinsmetode ikke var egnet til at lave god vin.
Den frugtvin, der laves i dag bliver heller ikke lavet efter den gamle metode, men efter samme princip, som vi laver druevin.

I 2001 oprettede vi en ERFA-gruppe for Sydsjælland. Vi har fra starten dyrket en eller flere vinmarker i fællesskab. Eftersom Lars tog initiativ til at oprette ERFA-gruppen, blev han formand, og det er endnu ikke lykkedes ham at finde en afløser, selv om vi er 25 aktive vinavlere i gruppen.

I ERFA-gruppen lærer vi hinanden og af hinanden, hvordan vi skal dyrke druerne og lave den bedste vin.

I 2016 lavede Urban fra Sageby landets bedste rødvin.
I 2017 var det Jesper fra Vesterhave, der lavede landets bedste rødvin. Det var samtidig den bedste vin af alle typer, så Jesper er årets Vinbonde 2017 og årets Vinmager 2017.

Lars har afholdt begynderkurser i vindyrkning gennem en årrække og udgivet bogen Kvalitetsvin -af danske druer (se under bøger) – det at lave vin klarer Heine.

Lars vedligeholder Foreningen Dansk Vin’s hjemmeside med hensyn til vinavl . Men se her:

Vinmarken


og de sider, der ligger ved siden af under inspiration.

Her ses den folder, vi har uddelt, når vi har haft åben vingård.